ONU trage un semnal de alarmă asupra „epidemiei tăcute” a consumului de droguri în rândul vârstnicilor

Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor (International Narcotics Control Board, INCB), agenţie ONU, lansează, într-un raport publicat joi, un apel pentru ”abordarea problemelor” legate de consumul crescut de droguri în rândul persoanelor vârstnice, un fenomen calificat drept „o epidemie tăcută”, informează G4Media, citând AFP.

Pe fundalul accelerării îmbătrânirii populaţiei, în special în ţările cu venituri reduse, „este indispensabil” să acordăm o mai mare atenţie „începând de azi” acestei grupe de vârstă, a subliniat instituţia, cu sediul la Viena, în cadrul raportului său anual.

Printre soluţiile propuse, INCB preconizează îmbunătăţirea „cercetării şi colectării datelor” pe acest subiect, scoţând în evidenţă „numeroase lacune”.

„Cercetătorii au tendinţa de a ignora consumul de substanţe la persoanele cu vârste peste 65 de ani”, se precizează în raport, o lipsă de date care a făcut ca guvernele să fie mai puţin atente la acest flagel să nu poată implementa programe adaptate”.

Citește articolul integral pe g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts