Fundaţia Regală Margareta a României și Hochland România invită centrele sociale de tip școală după școală din zona Transilvaniei să aplice pentru grantul “Generații – Mentori Seniori”

Grantul “Generații – Mentori Seniori” are ca scop susținerea copiilor care frecventează centrele sociale și a seniorilor care doresc să fie activi prin voluntariat din zona Transilvaniei. Centrele vor implementa activități de pregătire școlară, vocaționale și de dezvoltare personală, cu sprijinul seniorilor din comunitatea lor.

Fundaţia Regală Margareta a României și Hochland România selectează 10 centre de zi de tip școală după școală pentru implementarea unui plan de activități intergeneraționale în beneficiul copiilor în anul școlar 2021-2022. Programul finanțează organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii din familii dezavantajate, din județele Alba, Arad, Bistrița, Brașov, Cluj, Covasna, Mureș, Timiș, Sălaj și Sibiu.

Centrele selectate vor primi grantul “Generații – Mentori Seniori” în valoare de 27.000 Lei pentru a organiza activități intergeneraționale în beneficiul copiilor, implicând seniorii din comunitate ca voluntari, pe parcursul unui an școlar. Valorificându-și experiența personală și profesională, dar și pasiunile și talentul, seniorii organizează cursuri și ateliere practice în domenii variate, în cadrul centrelor de zi din comunitate, sprijinind astfel progresul școlar al copii din medii defavoriate, precum și dezvoltarea lor vocațională sau personală.

Sunt eligibile organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii, din mediul rural sau urban, cu o activitate de cel puțin 1 an, care deservesc un număr de minim 25 de beneficiari copii din zona Transilvaniei, având sediul operațional în județele menționate. Sunt eligibile doar organizațiile înregistrate în Registrul pentru ONG-uri și unități de cult la ANAF. Aplicațiile pot fi trimise în perioada 08 – 17 septembrie 2021, prin completarea formularului disponibil AICI.

Cele 10 centre sociale selectate vor fi sprijinite în implementarea proiectului de Fundaţia Regală Margareta a României, cu metodologia intergenerațională, recrutarea voluntarilor și asistență oferită de coordonatorul proiectului Generații. Prin includerea mentorilor seniori în cadrul activităților educaționale, ONG-urile partenere vor deveni mai sustenabile și mai atractive, își vor diversifica portofoliul de activități, în mod special în aria activităților practice și vocaționale și vor atrage resurse umane gratuite în susținerea copiilor.

Proiectul “Generații – Mentori Seniori” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu finanțatarea Hochland România din 2019.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile non-guvernamentale de elită care contribuie la dezvoltarea societății civile din România, inființată în 1990 de Majestatea Sa Margareta a României împreună cu tatăl său, Regele Mihai I. De peste 28 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts